onsdag den 17. december 2014

Gydebanketælling 2014/2015


Lørdag formiddag mødtes ca. 20 frivillige fra Køge Sportsfiskerforening på Marksvinget i Køge, tæt ved Ellebækken.
Formålet med mødet var en instruktion i optælling af gydebanker, da det er besluttet at foretage en sådan optælling i Køge å systemet. Formålet er at få overblik over, hvor mange havørreder der gyder i Køge Å, samt indsigt i å-systemets økologiske tilstand. Samtidig hjælper det Køge Sportsfiskerforening med at danne sig et overblik over, hvor der skal sættes ind i de kommende år, med henblik på i sidste ende at skabe et endnu bedre kystfiskeri i Køge Bugt og på Stevns.

Biolog ved Fishing Zealand, Peter W. Henriksen, stod for en grundig instruktion, og mange af de fremmødte - jeg selv inklusive - har aldrig deltaget i en sådan optælling, så instruktion var der behov for.
Det var oprindeligt planen, at vi sammen med biologen skulle se på gydebanker i Ellebækken, men vandet var desværre blevet kaffebrunt i mellemtiden, så den plan blev ikke til noget.

Køge å-systemet er længere end som så, og de i alt 30 frivillige, som har meldt sig som tællere skal sammenlagt gå ca. 70 kilometer i hold af 2-3 personer i perioden fra jul og frem til 1. februar 2015.

Vandløbsmedarbejder, Anja Eberhardt fra Køge Kommune var mødt op med tilladelser til at gå på lodsejernes jorder i forbindelse med tællingen.

Mere om resultatet af tællingen vil følge i det nye år, og jeg er personligt spændt på, hvordan forholdene skal vise sig at være.

HUSK, at hvis DU vil være med at til at forbedre fiskeriet i vores området, så kan du altid henvende dig til Køge Sportsfiskerforening, og du behøver ikke engang at være medlem for at deltage i arbejdet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar