søndag den 5. oktober 2014

2. smoltudsætning 2014


I går lørdag, mødtes 6 frivillige fra Køge Sportsfiskerforening i Køge om formiddagen, og denne gang var jeg én af dem. Dagens opgave var udsætning af ½ års fisk på flere forskellige "stationer", eller små bække og vandløb med forbindelse til Køge Å, Vedskølle Å og Tryggevælde Å.

På første station mødtes vi med chaufføren på fiskebilen fra Hvilested Dambrug ved Kolding, og så var vi ellers i gang.


Udsætningerne foregår ved hjælp af tilvirkede kar, lavet af overskårne 50 liters dunke, forsynet med et nylonreb som hank, hvorved man får den rette kapacitet i forhold til hvis man brugte en konventionel spand. Karrene fyldes med vand og fisk i nøje afmålte mængder, og herefter er det bare at spænde overarmen, rette ryggen og så ud i vandløbet og fordelene fiskene godt efterhånden som man bevæger sig op- eller nedstrøms.
Udsætningsstederne er nøje udvalgt af DTU Aqua.

6,5 timer, og små 100 km i bil senere, var 14.000 stk ½ års fisk fordelt ud på 18 forskellige stationer, og jeg havde fået set en masse smuk natur, som jeg ikke anede eksisterede, simpelthen fordi jeg ikke kommer der, bare en gang imellem.
Jeg var også lidt træt i armene, for det bliver til nogle ture med disse tunge kar i løbet af sådan en dag. Men sjovt og meget inspirerende var det.


Ved denne udsætning havde den optimale bemanding været 8 mand, men der kunne kun skaffes 6 mand, og det er altså lige i underkanten.
Det er frivilligt arbejde, og nogle gange er der bare ikke så mange der kan, men jeg vil personligt opfordre interesserede til, at melde sig ind i en forening under DSF, og give en hånd med når tiden og overskuddet er til det.
Det er en stor oplevelse, både at være med, men også at møde de, som virkelig brænder for dette arbejde. Uden den store arbejdsindsats, der lægges langs vore vandløb, så har vi ikke det fiskeri vi har i dag.
1 kommentar:

  1. Hej Ole

    Her fra skal lyde et stort tak til alle dem der yder en frivillig indsats, som vi andre kan nyde godt af.

    Godt gået :O)

    Mvh Jan Svendsen

    SvarSlet