mandag den 29. september 2014

Hyggetur


Søndag var dagen, hvor jeg langt om længe kunne lægge en hel del trivielle gøremål til side, og tage på kysten - hele dagen - ren og skær luksus i en travl hverdag.

Jan og jeg havde sat hinanden stævne på kysten, udelukkende med det formål at få badet noget endegrej.
Det skulle dog hurtigt vise sig, at det ikke ville blive "en af de dage", hvor fiskene står i kø for at komme op og hilse på, idet forholdene mildt sagt ikke var optimale, med lav vandstand, lidt for meget sol i perioder og kun lidt vind. Nå, men man skal jo fiske når man har tiden til det, så det gjorde vi.
Vi havde ikke været i gang længe før Jan spottede en fisk, der lige markerede sin tilstedeværelse i overfladen, og da han kastede til den gav den gennemløberen et puf, og straks efter huggede den. En mindre farvet fisk måtte lige ind og vende, inden den fortsatte mod, hvad jeg ud fra størrelsen at dømme, må være dens første gydning. Lad os håbe den klarer det.

Og det var så dagens fisk! Herefter var der bare helt dødt, så tilbage var kun at nyde det gode vejr, holde nogle gode pauser og fortælle nogle løgnehistorier, og det er jo en vigtig del af turen, for vi er begge blevet for gamle til pauseløst maskinfiskeri.

Positivt var det, at der rigtig meget liv på det lave vand, og for første gang så vi ret mange små fladfisk, der vimsede afsted mod dybere vand når vi kom for tæt på - og ved nærmere eftersyn viste det sig at disse fladfisk rent faktisk var yngel af pighvarrer - så hvem ved, måske får vi i fremtiden et godt fiskeri efter denne attraktive fladfisk.

Vandet er stadig varmt for årstiden, så der er ingen tvivl om, at aktiviteten vil stige når vandtemperaturen daler et par grader yderligere.

1 kommentar:

  1. Hej Ole

    Jep, det var en super hyggelig tur. Dog må vi håbe, at der næste gang vi er afsted, vil være bare lidt flere hugvillige fisk under land :O)

    Mvh Jan Svendsen

    SvarSlet