torsdag den 23. oktober 2014

Se dig for - og kend forskel


I disse tider, hvor kopiering af allerede eksisterende designs nærmest er blevet en folkesport for nogen, mens det for andre er big business, kan det for den almindelige forbruger ofte være svært at se forskel på et originalt produkt, og så en kopi.

Kopierne kan sjældent stå for et nærmere eftersyn, selv om de på afstand kan være ganske vellignende. Ofte består forskellen i de anvendte materialer, som ikke lever op til for eksempel kvalitet eller sågar lovkrav ( f.eks. blyforbud). Ofte er der også en markant forskel i overfladebehandling eller lakering, som på de billige kopier er udført så ringe, at lak og maling skaller af ved almindelig brug.

Som producent af et originalprodukt er kopiering en evig kilde til frustrationer, og selv om mange tror, at det er på grund af den tabte indtjening, så er den største og mest trættene frustration dog ærgelsen og skuffelsen over, at nogen har så ringe en moral, at de er villige til at plagiere andres ideer, og derefter tjene penge på dem.

Men det er ikke kun rettighedshaver, som er den store taber i dette spil, det er sandelig også kunden, som mere eller mindre uforvarende køber et kopiprodukt. Ja, for de som konsekvent køber kopier, blot for at spare penge, de er svære at tale til fornuft, så dem kan vi nok ikke nå.

I et forsøg på at tage kampen op med den omfattende kopiering gør vi nu fælles front mod de, som ikke ønsker at respektere grundlæggende love og regler om rettigheder m.v., og vi synes det er synd, at nogle af vores kunder bliver snydt, når de uforvarende kommer til at købe en piratkopi af et produkt, som efterfølgende ikke lever op til deres forventninger.

Derfor opfordrer vi vore kunder til, at sende os et billede, eller måske et link til en salgsannonce, hvis man er i tvivl om, hvorvidt der er tale om et originalprodukt eller et kopiprodukt.

Vi ønsker simpelthen at skabe et øget fokus på disse kopiprodukter, og hvis man på sin vej falder over sælgere af kopiprodukter, så hører vi gerne om det. Der skal naturligvis være tale om konkret viden, og ikke bare rygter, som ikke kan efterprøves.

Som tak for hjælpen giver vi gerne et lille udvalg af de originale produkter, så man se og mærke forskellen.

Bevar originalerne - og drop kopierne!


Ole Gregersen                                    Henry Hansen                              Ole Rådhede
  OG Paint                                              H-Pirken                                        OLR

Ingen kommentarer:

Send en kommentar