lørdag den 26. juli 2014

Update i sommervarmen


Sommerferien, og ikke mindst, sommervarmen er over os, og har været det et stykke tid nu, og helt traditionelt betyder det også en lav aktivitet når det gælder fiskeriet, men der er stadig muligheder for gode oplevelser med fisk, og jeg har for et par dage siden haft en god oplevelse på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

Her er der nemlig rig lejlighed til at studere fiskene i deres rette element, og den enorme plade på billedet herover er utvivlsomt den største pighvar jeg nogensinde har set - ca. 5 kilo, og der var flere af dem i Oceanariet på museet. Et imponerende syn, når disse store fladfisk svømmer i de frie vandmasser sammen med hajer, rokker, makreller og mange andre kendte saltvandsfisk.

Hvad har det med Stevns at gøre vil nogen måske sige?

Jo, det har i høj grad noget med Stevns at gøre, for gennem tiden er flere kystfiskere, som jo oprindeligt er på jagt efter havørred, blevet noget overraskede når en stor pighvar tog deres tobisimitation mens den blev spinnet ind over en sandplet på klintekysten.
Det forholder sig nemlig således, at pighvar opdrættes kommercielt i Danmark, og der er siden 1991 foretaget udsætninger af pighvar, primært i Vejle Fjord, Århus Bugt, Nordsjælland og Øresund, og de findes således også på Stevns. Godt nok ikke i så stort antal, men på steder med større sandpletter er det ikke usædvanligt at støde på en stor pighvar, hvis foretrukne føde er tobis.

Der er masser af byttedyr helt inde på det lave vand, og det kan sagtens lade sig gøre at fange havørred i det efterhånden varme vand, men det gælder om at finde stederne med god strøm og bevægelse i vandet.


Fortsat god sommer!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar