søndag den 13. juli 2014

Fangster trods svære forholdHej Ole

Milivoj Saric og undertegnede har de sidste par weekender haft et ganske udemærket fiskeri på en bestemt lokalitet. Dette skulle der selvfølgelig følges op på og vi tog afsted igen igår, med henblik på både dags -og natfiskeri efter de sølvblanke bomber.
Vel ankommet til pladsen kunne vi hurtigt konstatere, at der skam var fisk, men at de bestemt ikke bare lige var sådan at få i tale - i hvert fald ikke på samme måde og niveau som sidste weekend. Der skulle virkelig kæmpes for sagerne. Fiskene var ganske nysgerrige, men på ingen måde hugvillige - hvilket flere kontakter med tabte fisk til følge i den grad også understregede. Forskellige gennemløbere, blink og Woblere blev spændt for buen i forsøget på at finde netop dén agn, der kunne tirre fiskenes huginstinkt optimalt. Dette lykkedes kun til dels i de lyse timer af dagen.
Da vi ramte skumringen og overgangen til natten, blev der naturligvis monteret Woblere for enden af linen. Der havde hele dagen været et rent mylder af fødeemner under land - ikke mindst forekomsten af tobis var markant. Resultatet af dette udeblev da heller ikke. Havødderne kom som forventet tæt under land i deres jagt på tobiserne. Først fik Milivoj hug af en ilter satan på omkring 1,5 kilo som måtte op og vende til en genudsætning. Dernæst huggede en tung og hidsig fisk på min Wobler. Denne stod dog af igen efter en meget hidsig, men kortvarig fight. Nå videre, fast fisk igen - helt ude i kastet...den stod sgu også af. Videre - og de næste kast lægges ud over det mørke vand. 10 minutter efter, et hårdt hug og fast fisk. Denne fisk var af en okay størrelse og jeg kunne efter en levende fight lande en fin havørred på 2,3 kg.
Milivoj havde sit at bakse med over på den anden side af revet. Flere fisk tog hans Wobler, men ville af uransagelige årsager ikke blive hængende. Det skal nævnes, at der i forsøget på at optimere betingelserne for at få fiskene til at blive siddende, blev benyttet både enkelt -og trekroge. Lige lidt hjalp det. Undertegnede fik et par okay fisk mere, som blev nænsomt genudsat. Regnen som efterhånden havde trukket godt op over os, tiltog yderligere og vi blev enige om at trække stikket på fiskeriet for denne gang.
Dagens fangster blev opgjort til 5 fisk på land - 4 til mig og 1 til Mili. Størrelsen lå fra målet og op til de 2,3 kg. Utallige kontakter og en del mistede fisk. Men det er jo trods frustrationen over mistede fisk, en del af den charme der er ved havørredfiskeriet.

/Jan Svendsen

1 kommentar:

  1. Hej Jan

    Tak for beretningen - selv om det har været vanskeligt, så har der alligevel været lidt action, og det er jo det væsentligste når man endelig er kommet afsted.
    Jeg er frisk på en tur når ferien er over mig.

    SvarSlet