lørdag den 26. januar 2013

Isen forsvinder og kysten er åben



I går eftermiddags var der is i Køge Bugt så langt øjet rakte, et isdække der støt var tiltaget i omfang siden sidste weekend, og iøvrigt godt hjulpet af et par nætter med ned til - 15 grader, kombineret med en konstant østenvind.
Så det var lidt overraskende at stå op til et syn som på billederne herover, taget i dag kl. 0930 - al is var forsvundet som dug for solen, og de tilbageværende isforekomster begrænser sig til den inderste del af Køge Bugt, nemlig fra Køge Havn og ud til Strøby Egede, nærmere Kystvejen ved bådklubben. Herfra er der åben kyst sydover, så hvis man hører til de absolut hard core kystfiskere, så kan der fiskes allerede nu.
Jeg vil nu betakke mig, for vandet er ca. 0 grader, og vinden er ubarmhjertigt kold og ucharmerende. Man skal være både vedholdende og heldig for at støde på en blank under disse forhold.

Den kommende uge er temperaturkurven rød døgnet rundt, og det er jo noget vi kan lide. DMI har ikke helt aflyst risikoen for noget der ligner isvinter, og vi er da også kun lige på vej mod den 3. vintermåned. Meget kan ske endnu, så man skal ikke glæde sig for tidligt.

I stedet kan man glæde sig over en artikel i det nye nummer af Sportsfiskeren, hvor biologen, Kaare Manniche Ebert, slår fast, at 2012 var et godt havørredår, og at 2013 ser ud til at blive endnu bedre. Lad os håbe det holder.


Vil man fiske i åen, så må man væbne sig med tålmodighed, for der er et solidt låg på Tryggevælde Å, som det ses herover. Billedet er taget for en uge siden ca. 1 km opstrøms Prambroen, og man kan roligt regne med, at det er det samme overalt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar