torsdag den 31. januar 2013

En dag man sent vil glemme


Aldrig så snart kulden og isen har sluppet sit tag, så triller den første fangstrapport ind, og den er fra Raymond, som sammen med fiskekammeraten, Anders, på en fridag trodsede kulden og tog til Stevns.
Forventningsniveauet var på forhånd tilpas nedjusteret grundet årstiden og den senere tids kulde, med deraf følgende lave vandtemperaturer. De ville på den baggrund være mere end tilfredse, hvis det kunne lykkes dem at få en fisk hver.

De små forventninger til trods, så skulle det blive én af de dage, som bestemt hører til sjældenhederne og som man som kystfisker sent vil glemme.
De ramte stimen kl. 0730, og da Anders måtte stoppe kl. 10 grundet arbejde, var status for de 2 kammerater i alt ca. 12 genudsatte fisk, samt 1 hjemtaget til Anders og 2 til Raymond. Alle fisk var flotte sølvblanke fisk på mellem 40 og 50 cm med løse skæl. Herudover havde de mistet flere fisk under fight, og de havde masser af kontakter.

Det var selvsagt med en vis modvilje, at Anders måtte takke af og køre på arbejde, mens Raymond fortsatte i dette havørred bonanza.
Da klokken ramte 1130 måtte han imidlertid kaste håndklædet, han var mæt af fiskeri og kunne ikke mere. Der var stadig fisk på pladsen, da han forlod den, og status blev 10 mistede, 15 genudsatte og et par stykker lige under målet, ellers var alle fisk mellem 40 og 50 cm, og helt blanke.
Raymond hjemtog 4 flotte blankfisk.

Raymond var resten af dagen i en stor glædesrus over denne oplevelse, og han konstaterer, at den tur bliver svær at overgå.

Tak fordi du delte din oplevelse med os, Raymond, og jeg har jo stadig turen for 4 uger siden i frisk erindring, så jeg ved hvad du mener, og jeg kender følelsen.
Det er ikke noget man oplever særlig tit, men jeg kunne unde alle at opleve sådan en dag, for det er jo en af de belønninger man kan være heldig at få, efter mange års slid på kysten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar