mandag den 3. december 2012

En ordentlig mundfuldI forbindelse med lidt erfaringsudveksling med Nicolaj Kaas, sendte han mig et par billeder af en fisk han fangede for et år siden på Stevns. Fisken huggede på et 24 grams Søm, på en dag med mange bølger og grumset vand, og det var en af de bedre blanke overspringere på 3,2 kilo fordelt på 64 cm - med andre ord en fisk i rigtig god kondition.
Da Nicolaj kom hjem og fik renset fisken viste det sig, at maveindholdet bestod af en ål på 30 cm, samt 3 store tobiser, og til dessert skulle den så lige have et Søm på 24 gram - men det blev også det sidste måltid.

Mange har gennem tiden fanget store overspringere og sildeædere, der som navnet forskriver har ædt sig tykke og fede i Østersøens sildestimer, og ofte har disse fisk store mere eller mindre fordøjede sild i maven.
Nogle gange kan man godt blive lidt forundret, og den havørred jeg har været mest forundret over var en blankfisk, der sjovt nok også vejede 3,2 kilo - det var en forårsfisk fra april 2003, og ved rensningen af denne havde den intet mindre end 19 stk. tobiser på ca. 10 cm længde i maven. De lå så tæt pakket at der på ingen måde kunne presses mere ned i den mave, men alligevel huggede den på en 25 grams Sølvpil.

Det siger lidt om, hvilken opportunistisk rovfisk havørreden i virkeligheden er.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar