onsdag den 12. januar 2011

UL Bornholmerpil

Den velkendte og særdeles populære Bornholmerpil er krympet alvorligt her på det seneste, mest fordi ophavsmanden Ole Gregersen, OG Paint, har lavet en UL udgave af den populære gennemløber. Den er ikke længere end en af Tordenskjolds almindelige tændstikker og vægten er beskedne 5 gram, altså ægte UL.
Nu er UL grejet måske ikke det mest benyttede på Stevns, men der har ikke desto mindre været en tendens til, at interessen for UL har været stigende de seneste par år, og der er da også flere områder på Stevns, hvor dette grej kommer til sin ret.
Fra Strøby Egede og ud mod Sønakken er der flere dybe badekar, som tigger om at blive affisket med let grej, og igen på det sydlige Stevns, fra Højstrup Fællesskov til Lund, hvor de lavvandede kyststræk er yderst velegnede til det lette grej, idet en 28 grams kompakt gennemløber hurtigt sætter sig i bunden på de pladser.

Jeg går selv med det lette grej fra tid til anden, især i denne tid, hvor vandet er koldt og fiskene er træge. Her er det lette grej og små blink second to none, og sådan er det også når solens stråler i februar så småt begynder at varme de lavvandede pladser og badekarrene op.
OLe Gregersen har i skrivende stund endnu ikke besluttet, hvorvidt denne UL udgave af Bornholmerpilen skal sættes i produktion, men mon ikke den bliver det. Som det fremgår af billedet kan den også forsølves.

2 kommentarer:

 1. Jeg håber du får ret, med UL udgaven. Jeg vil helt sikkert købe dem når det lader sig gøre.
  Mvh Torben

  SvarSlet
 2. Først, tak for et rigtig fint site.
  Hvad blev historien om disse små UL-guldklumper - kom de nogensinde i produktion og hvor kan de evt. fået?
  De bedste fiskehilsner
  Christian Konge, ivrig UL-fisker Limfjorden

  SvarSlet