tirsdag den 4. april 2017

Det flade buk i den gyldne time


Hej Ole!

En kærkommen fridag lå for døren og den skulle bl.a. bruges på lidt tid i havørredens tegn. Ankom først til den udvalgte plads omkring Kl. 15.30. og begyndte så småt fiskeriet. Forholdene så ganske fine ud med godt gang i en sydgående strøm og fine vindforhold. Dog var vandet så godt som sprit-klart, men hvad, man kan vel ikke få det hele!
Den første times tid mærkede jeg intet og der var så småt begyndt, at komme drivende ålegræs på strækket, da der var flere strømbælter tæt under land. Jeg tog en pause og bevægede mig længere ud af kysten. Et par agn-skifte fandt også sted, for, at få prøvet lidt forskelligt... dog var det primært OLR-Wobleren i forskellige udgaver der blev badet. På et tidspunkt havde jeg lidt småhug, men det blev ved pilleriet på trods af diverse spinstop og varieret indspinning.
Da jeg henunder aftentimerne befandt mig tilbage ved udgangspunktet, hvor jeg havde startet fiskeriet, valgte jeg at blive omkring dette. Jeg havde i mellemtiden fået fornemmelsen af, at det måske var en lidt anderledes strategi der skulle til, for at få fiskene i tale. Der blev derfor igen skiftet gennemløber. Denne gang var det så en god gammel bekendt, der blev sat for enden af linen... en Henrys Fladbuk i umalet udgave!
Jeg havde vel ikke fisket meget mere end et kvarters tid, da den flade buk blev taget et stykke ude og der var fuld kontakt. Fisken der var ganske ilter, tog herefter en 3 - 4 flotte spring ud af vandet... og flå line af hjulet kunne den sørme også, skulle jeg lige hilse og sige! Det var i det hele taget en ganske fornøjelig fight, som man bestemt ikke kunne klage over ;O)
Havørreden blev fightet færdig og gled over netrammen. En virkelig flot sag, som leverede alt hvad man kunne forvente af en sådan fisk.
Vægten viste 4,2 kg. og længden strakte sig ud på 69 cm. Hvilket giver en K-faktor på 1,28


MVH Jan Svendsen

2 kommentarer:

 1. Fedt Jan - så lykkedes det at ramme en god fisk dette forår også - godt kæmpet!

  SvarSlet
 2. Ja, sgu! :O) Det har krævet lidt mere arbejde langs kysten end det feks. gjorde sidste år. Tror vi kan koge det ned til vores gamle teori... Rette sted på rette tidspunkt ;O)

  Du må se at få rystet influenzaen af dig, så vi snart kan komme afsted igen.

  Vi ses

  MVH Jan Svendsen

  SvarSlet