søndag den 3. april 2016

Ny PR til Troels

Makkerparret Troels og Jesper har de seneste måneder stået for nogle rigtig flotte fangster, og det var lige før jul at Troels fik sin tidligere PR på 5,1 kilo, som nu er slået - og sikken en fisk.

Troels fortæller:

Kender I det, hvor man virkelig rammer dagen - idag skulle det være.

Da jeg i formiddags drøner mod Køge for at hente min fiskemakker, Jesper Vaabengaard Jensen, kunne jeg allerede på vejen konstatere at vandet og vinden så lovende ud for dagen. På vej mod fiskepladsen, gøres det sædvanlige hold ved bageren, hvor der provianteres med diverse fornødenheder. Da vi på daværende tidspunkt stadig ikke var blevet enige om pladsen der skulle stå for skud, nævner Jesper en plads som vi tidligere har fået gode fisk på. Det tager da heller ikke mange ordvekslinger, før vi bliver enige om at søge denne plads.

20 minutter senere er vi fremme. Vi hopper hurtigt i tøjet, og går mod det udvalgte spot. Undervejs bliver vi enige om at vinden står helt perfekt, selvom der dog ikke var meget af den. Vi hopper begge i baljen, få minutter senere er der bud efter min OLR wobler, en fin nedfaldsfisk omkring de 65 cm sendes retur i bølgerne. Få minutter senere lander Jesper en fin målsfisk, der ligeledes får sin frihed.

De næste timer går det slag i slag, en del fisk kommer op og vende.

Da Jesper er ramt af halsbetændelse, og min mave hungrede efter mad, blev vi derfor enige om at gå op i bilen for at få styr på begge dele. På vej op mod bilen, synes Jesper vi skal tage samme tur én gang til - for som han sagde, " vi skal da lige slutte af med en pr ", jeg er ikke helt enig i idéen - men han får mig alligevel overbevist. 
Det skulle senere vise sig at være en god idé, for da vi kommer ned ved pladsen vi startede på, går der maks 5 minutter før der igen er bud efter wobleren - men denne gang var jeg straks klar over det var en fisk af en væsentlig bedre kaliber, end dem vi tidligere havde landet. Fisken begynder at rulle i samme øjeblik wobleren bliver taget, jeg kalder på Jesper, som straks skynder sig hen for at hjælpe til med kejsen. Vi står begge spændte på at se hvor stor en fisk der er tale om, men den har ikke sådan uden videre tænkt sig at overgive sig. Den tager flere gange udløb på over 50 meter, mine ben mildest talt ryster. Jeg er klar over jeg muligvis står med en trofæfisk for enden af linen. Efter noget tovtrækkeri, kan Jesper nette min til dato smukkeste fisk. En vanvittig flot havørred på 5,45 kg og kun 70 cm. En kondition på fantastiske 1,59! 
Vi blev hurtigt enige om, at det nu måtte være min tur til at få fingre i en af de store, da Jesper i indeværende år selv har stået for 3 fisk over 4 kg. Jeg sluttede turen af med endnu en målsfisk.

Da vi begge er fiskemætte og bevæger os mod bilen, kan vi gøre status over dagen. Det blev til ialt 10 fisk, alle taget på OLR Tobis i farven sort/hvid monteret på release tackle.

Go' weekend til fiskefolket. Min er hvert fald reddet!


Stort tillykke til Troels med den sindssygt flotte fisk!

2 kommentarer:

  1. Det er en rigtig god og flot havørred STORT tillykke til Troels med den flotte fangst.

    SvarSlet