søndag den 1. november 2015

Drilske fisk og hygge på kysten


Et hold hardcore kystfiskere fra Sverige og DK havde sat hinanden stævne på klintekysten på det sydlige Stevns i dag, og lad det være sagt med det samme - det blev en fantastisk hyggelig dag, men fiskene var ualmindeligt træge, og det blev i første omgang kun til nogle puf til blink og woblere, samt et par følgere i et vand der var alt for klart efter de flestes smag. Til gengæld tog vinden til, og det skabte godt med røre i vandet, men også nogle lumske dønninger.

Anders havde ikke taget mange kast før han havde kroget en målsfisk, men den stod hurtigt af igen. Der blev i pauserne snakket livligt om grej og fisk, og efter nogle timers fiskeri stod den på grillede pølser og hjemmelavet blåbærtærte med vaniljesauce, som Javiers frue havde lavet - skønt.


Da maverne var fyldte genoptog vi fiskeriet, og nu havde vinden lagt sig så meget, at der kun var en riflet overflade tilbage. Vi fordelte os på strækket, men der skete ikke meget, så en pause blev spenderet på mere snak om grej og fisk. Mens vi stod der og småsludrede dukkede en sort mink op lige bag os, og den virkede ikke synderligt sky så både Anders og jeg gjorde kameraerne klar til skud, og det lykkedes da også at få et par gode skud i kassen inden minken luskede af igen. Den havde selv sagt håbet på lidt fisk, og det havde vi ærligt talt også.


Pludselig havde Javier flex på klingen, og en fin fisk lavede en god hvirvel i overfladen men desværre blev den ikke hængende, til stor ærgelse for Javier.


Da det begyndte at skumre valgte jeg at vende snuden hjemefter, så det blev ikke til mere fiskeri for mit vedkommende, men Anders, Henrik, Javier og Linus fortsatte lidt endnu.

Jeg fik i løbet af dagen lejlighed til at blive dus med min nye custom byggede stang og sammen med mit spritnye Stella C3000 har jeg virkelig opgraderet til en kastekanon uden lige - faktisk troede jeg ikke at en 8 fods stang kunne præstere så lange kast. Jeg havde også fornøjelsen af en kort kontakt med en fisk, og selv de mindste slag til wobleren mærkes pr. omgående.Selv om der ikke kom fisk på land, så var det en rigtig god dag sammen med en håndfuld hyggelige fiskevenner.
Tak for en god dag til Anders Dahl, Javier Jimenez, Henrik Ask, Linus Holmgren, samt Erik og Allan. Vi mødes snart igen, om ikke andet så til foråret på den svenske sydkyst.Der er mere fra turen på Anders Dahl´s blog - Fiskedagbog.dk - som altid er et besøg værd:
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar