onsdag den 11. marts 2015

Laks fra Stevns


Thomas Sten Jørgensen har sendt mig denne rapport fra Stevns:

Hej Ole

Jeg havde en dejlig fiskedag på Stevns for nogle uger siden, det var en af de dage hvor alt gik op i en højere enhed. Ankom til spottet lørdag morgen kl. 9, solen stod højt på himlen, og jeg var lidt forundret over, der ikke var andre lystfiskere. 
Allerede i 5-6 kast var der fisk på krogen, den kæmpede godt og tog lidt tid at lande - 61 cm. og 2.6 kg. To fisk kom på land i de efterfølgende kast på hver 54 cm. og 1.5 kg. Et par store grønlændere måtte også op og vende, inden de blev genudsat. Jeg var godt tilfreds med turen og tog hjem og rensede fiskene inden de kom i fryseren. 
I søndags var dagen kommet, hvor familien skulle fodres med et par af fiskene. Min kone er kok og havde tænk sig at filetere fiskene inden tilberedningen - hendes første bemærkning da hun så fisken på 2.6 kg. var "det her er ikke en havørred, det er en laks". Blev noget forbavset, men det var ganske tydeligt efter en nærmere inspektion, specielt da fisken blev fileteret. Det er ikke hver dag man fanger en laks på kysten, så min glæde var stor - tak kone! Laksen blev fristet af en Snurrebasse i alu-blå kaldet sild.

Knæk og Bræk

---
Tak for beretningen, Thomas. Det er ikke så tit vi hører om laks på Stevns, men det sker da en gang imellem.

1 kommentar: