søndag den 31. august 2014

SIMMS G4 Pro vadejakke


Det ultimative indenfor fiskebeklædning - sådan indledes beskrivelsen af SIMMS G4 Pro vadejakken når man klikker sig lidt rundt på nettet.
Og hvem vil ikke gerne eje det ultimative når det gælder fiskebeklædning, eller et hvilket som helst andet produkt for den sags skyld.

Jeg stiller ikke voldsomt store krav til min fiskebeklædning, bortset fra det vigtigste, nemlig at det skal kunne holde vandet ude. Derudover skal det også være funktionelt og behageligt, jamen hov, det var jo lige pludselig 3 væsentlige krav, så jo, selvfølgelig stiller jeg også krav til denne vigtige del af vores hobby - arbejdsbeklædningen.

Da jeg sidste år syntes, at jeg efterhånden godt kunne bruge en ny vadejakke, begyndte jeg at afsøge markedet for muligheder. Jeg havde indtil da i flere år gået med min elskede Vision 11 Jacket, og da jeg var godt i gang med at slide på nummer 2 af denne, nu udgåede model, så var det tid at finde en afløser.

Når man kigger på vadejakker, ja beklædning til vores hobby i det hele taget, så kommer man ikke uden om SIMMS, som er et højt besunget mærke på diverse fiskerelaterede fora.
Så mange ligesindede kan ikke tage fejl, så for at spare mig selv for den lange ørkenvandring blandt producenter af teknisk beklædning, som den slags kaldes, så koncentrerede jeg mig om SIMMS, og hurtigt faldt valget på G4 Pro jakken.
Jeg havde den på med på den første tur i marts måned 2013, og min første indskydelse var, at den er fantastisk tynd og let, og hvis det ikke lige var for, at man var nødt til at have noget i lommerne, ja så mærker man ikke at man har den på.
Jakken er en såkaldt skaljakke, så den har intet for, hvilket selvsagt fordrer, at man alt efter årstiden, skal have den isolerende beklædning på plads inden under.
Den er absolut en fornøjelse at have på, den har 9 lommer, herunder 2 store frontlommer med hver 2 mindre lommer, 2 built-in retractors, og håndvarmer lommer, der er foret med microfleece. Sidstnævnte lommer er en fed detalje i den kolde tid, hvor man lige kan stikke de kolde hænder i og få lidt hurtig varme.

Efter de første mange ture gennem 2013 havde jeg ikke noget at udsætte på jakken, og den er da også en fornøjelse at tage på, hver eneste gang.
Jakken er jo lavet i 3-lags GORE-TEX Pro Shell, og den kan bestemt holde vandet ude - en dag var jeg ude i flere timers silende regn, og den gjorde hvad den skulle - den holdt vandet ude.

MEN - til min store skræk opdagede jeg sidste vinter, at jeg med djævlens vold og magt lige pludselig ikke kunne betjene lynlåsene på de 4 mindre frontlommer - de sad simpelthen uhjælpeligt fast!
Heldigvis kom jeg i tanke om, at jeg et sted havde læst, at SIMMS vist nok har et problem med, at især de mindre lynlåse bliver irret, så jeg tog lidt siliconeolie og sprayede det forsigtigt på lynlåsene. Det hjalp, og nu kunne de igen betjenes normalt.
Herunder kan det ses, hvorfor lynlåsene sætter sig fast - SALT er synderen her, og det får mig til at tænke den tanke, at denne jakke slet ikke er designet til at bruge i saltholdige vande?

Læg mærke til den hvide saltaflejring i lynlåsens topposition

Denne jakke koster i vejl. udsalg 4299 kr., hvilket i min verden er ganske meget for sådan en jakke, og det er ubetinget den dyreste vadejakke jeg nogensinde har haft.
Man kan diskutere, om den er pengene værd, men mit overordnede indtryk af jakken er, at den lækker og meget behagelig at have på, og med den rette pleje har man vadejakke til mange år.

Jeg kan sagtens leve med, at jeg, nu hvor jeg har erfaret denne svaghed, skal huske at give lynlåsene lidt siliconeolie fra tid til anden, men man kan med rette stille spørgsmålet om, hvorvidt det burde være nødvendigt på en jakke til 4300 kr.? 

Døm selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar