søndag den 23. februar 2014

En stime trak forbi


I dag var en af de sjældne dag for mig, idet jeg havde hele dagen til at fiske i, og det skulle naturligvis nydes, nu hvor vejret viste sig fra sin gode side.

Det har været helt forårsagtigt, med 8 grader og højt solskin - det sidste kunne jeg dog godt have undværet i forbindelse med fiskeriet, for det skarpe lys behager ikke havørreden, og det påvirker selvsagt fiskeriet.
Den forholdsvis hårde vind fra syd afgjorde pladsvalget denne dag, idet jeg altid tilstræber at fiske på de kyststræk, hvor vinden giver røre og gerne også uklarhed i vandet. Valget faldt således på klintekysten, og der var også som forventet godt gang i vandet.

Det skulle imidlertid vise sig at blive lidt af en ørkenvandring, og der blev godt nok afsøgt nogle kilometer klintekyst uden så meget som én eneste kontakt. Faktisk havde jeg besluttet mig på at forlade scenen, og køre hjem, men så tog jeg en rask beslutning og opsøgte et stræk, hvor jeg ofte har truffet fisk når alt andet har slået fejl.

Jeg gav pladsen en halv times tid, og da der fortsat intet skete, begyndte jeg at fiske mig tilbage mod udgangspunktet. Pludselig blev min wobler taget hårdt og brutalt 10 meter ude, og kort efter kunne jeg afkroge og genudsætte en blank grønlænder - så var der altså fisk!

Den følgende lille times tid udviklede sig til et sandt eldorado af action - der var fisk overalt - ikke store fisk, men grønlændere i størrelsen 40-45 cm, som holdt sig inden for et meget afgrænset område, og da fiskene forsvandt, ligeså pludseligt som de var dukket op, havde jeg afkroget 8 fisk, hvoraf de 7 blev genudsat. Herudover havde jeg et utal af hug og fisk, der ikke blev hængende efter at have hugget. En enkelt fisk på 43 cm kom med hjem - en 2-personers - som jeg gerne kalder den størrelse.
Alle fisk blev taget på en OLR Kutling i væksthusfarven.

Der skulle virkelig arbejdes for sagen i dag, men det lykkedes til sidst, og det er jo rart når anstrengelserne bærer frugt.

Tidligere på dagen mødte jeg en anden lystfisker - Per - som havde ladet sig inspirere af min vejledning i woblerfremstilling, og således havde fremstillet en giftig gennemløbswobler, som han allerede havde fanget flere fisk på.

Foråret er lige om hjørnet!

1 kommentar:

  1. Hej Ole

    En på opleveren, du har fået der :O) Det er sgu sjovt, når man pludselig står med hug derude, efter man har travet kysten tynd uden at mærke noget. Desuden er det igen vidnesbyrd om hvor afgrænset og lokalt fiskeriet kan være i et område. Og ja, vedholdenhed betaler sig sgu engang imellem.

    Vi ses

    Mvh Jan

    SvarSlet