tirsdag den 24. september 2013

Vadestøvler Chota STL+


Jeg vil forsøge mig med lidt input omkring det udstyr jeg anvender på kysten, primært beklædning og fodtøj, da jeg er rimelig stabil med stænger, hjul og endegrej, og stort set kun bruger det samme.

Vi har alle måttet prøve os frem i forhold til udstyret, og det har ofte været en halvdyr fornøjelse inden man finder det helt rigtige.
Jeg har siden 2004 kun brugt Chota STL+ vadestøvlen, som en amerikansk produceret kvalitets støvle, og jeg er på mit 2. par nu. Det første par holdt til 6 års intensivt fiskeri, og mit 2. par er nu på 3. år

Støvlen er forsynet med en kraftig plastic sål, og skelettet består af cordura mesh, mens det yderste lag består af behandlet læder, som kun kan suge en mindre procentdel af sin egenvægt i vand.
Sålen er af filt, og det er muligt at montere spikes i sålen, hvilket giver en god kombination i forhold til fiskeriet på klintekysten, hvor underlaget virkelig kan være en udfordring.
Snøresystemet er det patenterede Quick-Lace system, som jeg er meget glad for.

Det er en meget holdbar støvle, hvilket da også afspejles af det antal år jeg har brugt dem, men når det så er sagt, så skal jeg heller ikke undlade at nævne, at jeg altid skyller mine vadestøvler når jeg kommer hjem. De får lige en tur med haveslangen, og på den måde får jeg skyllet det værste mudder og kridt af dem inden de ryger til tørre på værkstedet.

Jeg har intet bud på, om den behandling er en medvirkende faktor i forhold til en længere holdbarhed, men jeg har det bedst sådan, og så er støvlerne også mere forbrugervenlige at lægge ind bag i bilen næste gang.

Hvis man vælger at bruge spikes i disse støvler, så skal man huske at kontrollere disse efter hver tur, for hvis de slides helt ned til sålen, så er de overordentlig svære at udskifte. Et sæt spikes er modne til udskiftning efter 5-6 ture, alt efter hvilket underlag man går på.

Det ser desværre ikke ud til, at mit nuværende par støvler holder helt lige så længe som det første par, for under en tur på klinten for nylig revnede sålen på den ene støvle. Det var dog ikke værre end at den kunne repareres, og da jeg typisk går 2 km i vanskeligt terræn når jeg fisker, så skal de stå for noget.

Én ting har jeg konstateret, og det er, at filtsålerne ikke altid er en fordel, og det gælder især om vinteren når der er sne og is, eller når klippestykkerne på klintekysten er helt grønne af alger. I de tilfælde bliver filten hurtigt mættet, og så er der kun de monterede spikes til at tage fra.

Jeg har derfor investeret i et par nye Chota vadestøvler - model Caney Fork - som har profilsål og kan monteres med spikes.
Disse vil jeg nu teste i en længere periode, og så vil jeg naturligvis dele mine erfaringer med jer.

Chota støvlerne forhandles bl.a. hos Salmon Fly og prisen for STL+ modellen er 1499,- hvilket er en fin pris for så god en støvle.


Sådan ser et par godt brugte Chota STL+ ud efter næsten 3 års intensivt brug.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar