torsdag den 12. september 2013

Restaurering af Tryggevælde Å
I området nedstrøms broen ved Børstedvej i Tryggevælde å har Køge Sportsfiskerforening i samarbejde med lodsejer, i weekenden den 7-8/9 udlagt ca. 85 m3 gydegrus, 45 m3 bundsten og 10 m3 større sten, for at skabe en selvreproducerende havørred/bækørred bestand. I alt er der etableret 7 gydebanker.

Senere på året vil der blive plantet ca. 500 træer, primært Rød El, på strækningen for at stabilisere brinkerne, skabe skjul og standpladser for fisk og smådyr, samt for at skygge Rød Hestehov væk.

Til næste år vil KSF. udplante Vandstjerne, Vandranunkel og Vandaks, hvis vi kan få lavet en aftale med kommunen om at disse skånes når der skæres grøde.

Sammenholdt med den restaurering som KSF udførte lige opstrøms i området for 3 år siden, glæder vi os rigtig meget til bestandundersøgelsen til næste år.

Venlig hilsen

Køge Sportsfiskerforening

Vandplejeudvalget

Husk at dette frivillige og ulønnede arbejde i høj grad kommer dig til gode når du står på kysten ved Stevns Klint.

7 kommentarer:

 1. Det ser godt ud, dejligt at se, at naturen får en hjælpende hånd.
  Jeg er i øvrigt også frisk på at give en hånd, hvis der er sådanne projekter.

  SvarSlet
 2. Ja - Genrelt synes jeg der mangler info omkring lign. projektor og hvordan/hvor man kan hjælpe. "Havørred Sjælland" feks. - hvor blev det af? Skønt der gøres noget..

  SvarSlet
 3. Der er skam masser af information at hente, og Havørred Sjælland er i gang, se her www.fishingzealand.dk

  SvarSlet
 4. Hvis du vil give en hånd med for at skabe endnu bedre fiskeri på Stevns, er det endnu bedre at melde dig ind i Stevns Lystfiskerforening, Køge Sportsfiskerforening eller Spinfluen i Faxe. De tager kontakten til lodsejere og myndigheder og lægger (dine) armkræfter til udlægning af grus og anden vandløbsrestaurering. Se f.eks. http://www.sportsfiskeren.dk/piv-rykker-i-faxe-kommune

  SvarSlet
 5. Hej Erik og Jens

  Jeg skriver til jer på vegne af Køge Sportsfiskerforening.

  Du/I er meget velkommen til at kontakte undertegnet, hvis du/i har lyst til at give en hånd med i vandplejen.

  I Køge Sportsfiskerforening vandplejeudvalg beskæftiger vi os med alt inden for vandløbs restaurering, gydebanke optællinger, samt elfiskning efter moderfisk i Køge å, Vedskølle å og Tryggevælde å.

  Du/I kan kontakte mig på.

  johnoestergaard@anarki.dk
  Tlf. 27 51 48 41

  Venlig hilsen

  John Ø.

  SvarSlet
 6. Hej John,,,

  JEg giver dig et kald - hilsen Erik

  SvarSlet