onsdag den 26. juni 2013

Fangst i dagtimerne


Selv om sommerens fiskeri ofte er henlagt til de mørke timer, så kan det stadig lade sig gøre at fange havørred - og makrel i dagslys.
Det førte Milivoj Saric bevis for den anden dag, da han opsøgte en plads på Sjælland, hvor der er godt med strøm tæt under land.
Mili startede sit fiskeri på pladsen kl. 1400 og fiskede frem til kl. 2100, hvor et veritabelt uvejr brød løs og satte en effektiv stopper for mere fiskeri.
Han fik den første fisk på land efter kun en halv times fiskeri, og turen gav ialt 6 mindre blankfisk med de 2 største på omkring kiloet, samt en enkelt makrel, som blev taget i skumringen. Mili tog 3 fisk på Hugormen i OGP´s hundestejlefarve, og resten på sin egen gennemløber, "Milis Tobis".

Mili beretter iøvrigt, at han aldrig har set så mange tobis, som han så denne dag på pladsen.

Milis rapport står i skærende kontrast til den debat, der i øjeblikket kører på 123nu hvor nogle mener, at der mangler fødeemner kystnært, med deraf følgende dårligt fiskeri.

Der hersker ingen tvivl om, at flere forskellige forhold har spillet ind i forhold til kystfiskeriet for en håndfuld år siden og til nu, men der er nu stadig langt til at påstå, at der ingen fisk er, for rapporterne taler deres eget tydelige sprog. Der er dog også stor uenighed om påstanden i den nævnte debat.

I foråret fangede jeg selv en del fisk, og flere af disse var proppet med tanglopper og mysis, og jeg konstaterede da også et sandt mylder af liv på det lave vand, så jeg ser ikke så sort på det.

Det gælder om at tænke ud af boksen, og så gælder det helt basalt om at være derude og gøre en indsats - og det gør Mili!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar