torsdag den 14. april 2011

En af de bedre dage på kysten

Det har været en af de gode dage på kysten, faktisk en af de mere sjældne. Det lykkedes os at finde et kyststræk med god bevægelse i vandet, som tilmed var så tilpas uklart, at man kun lige akkurat kunne skimte sine støvlesnuder på 1 meter vand. Perfekt!

Jan har kontakt allerede i første kast, og kort efter sidder den første blanke grønlænder på hans Bornholmerpil. Jeg har valgt en af mine tobiswoblere, men den vil de ikke have, så jeg skifter til et forsølvet Søm på 16 gram. Første kast bliver taget med den nye agn, og efter få omdrejninger på hjulet bliver Sømmet taget hårdt og brutalt af en fin blankfisk på 1,3 kilo. Den er som Sømmet, nyslået sølv og mine håndflader bliver fyldt med løse skæl da jeg afkroger fisken.

Jan får den ide, at han vil kaste lidt længere, og derfor skifter han til en bred Bornholmerpil i 22 gram. Den ide skulle kort efter give pote, da han først får en fisk omkring de 2 kilo, der hurtigt afkroges og genudsættes. I næste kast hugger endnu en fisk, og den er til gengæld af en lidt anden kaliber. Den tager ingen vilde udløb, og gør i det hele taget ikke så meget væsen af sig, men den går tungt og dybt, og den viser fra tid til anden sin brede sølvskinnende flanke - og den er bred!
Fisken nettes efter en udramatisk men tung og træg fight - 3,7 kilo ren ondskab - og skønhed. Fantastisk velproportioneret overspringer med helt løse skæl. Senere fulgte endnu en fin overspringer på 2,7 kilo.

Se video her: http://www.youtube.com/watch?v=xsKF6khEw0E

Der er godt med fisk hele dagen igennem, og da jeg efter 8 timers fiskeri må melde forfald har vi fanget i alt 18 fisk fra 1 kilo til 3,7 kilo, 15 til Jan og 3 til mig (så kunne jeg lære det) og vi har mistet omkring 10, som enten slog sig af under fighten eller som ikke blev kroget ordentligt og derfor ikke blev siddende.

Fiskene var under land i korte men hektiske perioder, og som dagen gik blev de mere selektive, og nogle gange ville de kun have en wobler, og andre gang en gennemløber.
De blev taget på forskellige agn som: Sømmet, Bornholmerpilen almindelig og bred, samt OLR Tobis wobler 22 gram

Af de mange fisk blev der hjemtaget ialt 5 fisk
3,7 og 2,7 kilo til Jan
1,3 - 1,3 og 1,5 kilo til mig selv.

En dag man husker et stykke tid - dejlig oplevelse efter en lang og fisketom vinter.

5 kommentarer:

 1. Hej Ole

  En suveræn, spændende og sjov dag, vi havde ved vandet idag. Tak for en hyggelig tur - må der komme mange flere af dem.


  Mvh Svendsen

  SvarSlet
 2. Hej i 2 fiskebumser

  SUPER flotte fisk Jan tillykke med dem, håber du er vågnet lidt op efter denne dag ;)

  Pænt tarveligt at sende et billed når man er på job og hellere ville fiske, men sådan er det jo ;)

  fedt at der skete så meget og i har hygget håber det bliver min tur i næste uge ;)

  Vi ses Martin

  SvarSlet
 3. Hej med jer begge to

  Super flotte fisk, og en dejlig beretning, det er sådan en dag der bliver husket og talt om hver gang vi mødes, ingen tvivl om det - normalt når man på en tur fanger mere end en fisk, synes man det er super fedt, men ligefrem at fange 15 er jo næsten "uhørt" - men må være toppen af "fiskelykken" - håber jeg kommer til at opleve lidt af det i morgen fredag, hvor den skal have en over "nakken" - stor tillykke med dagen :-)
  Mvh
  Jesper

  SvarSlet
 4. Hej Ole og Jan!
  Tillykke med de flote fisk!
  Håber at der vil kommme flere af den storelse...
  Endnu en gang tillykke!
  Hilsen Mili!

  SvarSlet
 5. Mål og vægt på de 2 hjemtagne havørreder:

  2,7 kg. - 59 cm. K-faktor = 1,31

  3,75 kg. - 63 cm. K-faktor = 1,50


  Mvh Svendsen

  SvarSlet