torsdag den 10. november 2016

Elfiskeri efter moderfisk 2016

Lørdag morgen kl. 8 i den forgangne weekend mødte ca. 20 frivillige op på Gl. Køgegård til starten på årets elfiskeri efter moderfisk. Vejrguderne havde lovet et rigtig møgvejr, med både regn og blæst, men til alt held skulle det først bryde løs for alvor omkring middagstid.

En stor del af de fremmødte frivillige var juniorer, der var meget entusiastiske og klar til at give den en skalle som løbere med fiskene fra åen og op til traileren med vandtanken. Der blev elfisket i både Køge Å og Tryggevælde Å denne dag.
Lørdagens fiskeri gav en del fisk, men slet ikke nok til de ca. 7 liter rogn som der er behov for.

Ganske som lovet begyndte regnen at sile ned omkring middagstid, og selv om arbejdet med elfiskeri efter moderfisk foregår i det våde element, så er det ikke ligefrem fornøjeligt at når vandet presser sig på fra både top og bund.

Søndag morgen gentog sceneriet sig, de frivillige mødte troligt op, og der blev gået til stålet igen, først i Vedskølle Å og dernæst igen i Køge Å

Resultatet var væsentligt bedre end sidste år, og tallet efter weekendens fiskeri blev 28 hanfisk og 95 kilo hunfisk, og denne mængde fisk vurderes at være nok til den angivne mængde rogn. 
Der ingen tvivl om, at blandt andet den lange periode med østenvind har sikret en god opgang af fisk



1 kommentar: