fredag den 1. januar 2016

Velkommen 2016


Vejret på denne årets første dag viste sig fra sin gavmilde side, og vi er nok nogle der i de sidste par dage har skævet nervøst til vejrudsigten, der havde lovet en "one timer" med let vestenvind midt i en periode med hård vind til kuling fra øst og sibirisk kulde.

Traditionen skulle jo gerne kunne holdes i hævd, med fiskeri på årets sidste dag og på årets første, men det kunne ikke lade sig gøre på årets sidste dag, men det kunne det heldigvis på årets første, og Jan og jeg havde sat hinanden stævne på et stræk vi ikke har besøgt i umindelige tider.

Forholdene var noget nær perfekte, med tåge, let uklart vand med lidt gamle dønninger, og bare en god fornemmelse af, at denne dag nok skulle kaste en fisk eller to af sig.

Efter at have fisket en times tid blev min wobler pludselig taget omkring 20 meter fra stangspidsen, og hugget faldt hårdt og tungt, og en stor fisk viste sig i overfladen. Jeg forventede et snarligt udløb, men det udeblev, og i stedet gik fisken dybt og var i det hele taget bare lidt tung at danse med. Efter lidt tovtrækkeri kunne jeg uden den store dramatik nette fisken, og sikke en gris, tromle tyk og godt bred over ryggen - MEN, fisken var ikke helt blank, og den havde heller ikke løse skæl, og derfor skulle den hurtigst muligt genudsættes. Der var utvivlsomt tale om en fisk der havde gydet tidligt og igen var stukket til havs, hvor den har frådset i Østersøens sildestimer og således genvundet sin kampvægt, men der var stadig lidt tilbage af gydedragten.
Fisken blev derfor hverken målt eller vejet, men længden er efter mit stanghåndtag på 40 cm at dømme 70 cm, og vægten anslået til lige omkring 5 kilo, måske mere. Det er ligegyldigt, for det drejede sig bare om at få fisken afkroget og genudsat - det var en rigtig god fornemmelse at se den store fisk svømme mod dybere vand.
Fisken faldt for en OLR Tobis monteret på et releasetackle, og den var perfekt kroget på den bageste trekrog.

Hvor heldig kan man være - jeg havde indtil i dag ikke prøvet at fighte fisk på min Dblue stang, men den blev behørigt indviet i dag med en fisk af tung kaliber, og det var en sand fornøjelse at fighte fisk, både store og små på denne stang. Tak til Finn Sommer Jensen for fantastisk håndværk.Resten af dagen var der fisk under land i korte perioder, og Jan fik 3 fisk op til et par kilo, og mistede yderligere 2, mens jeg fik 4 og mistede en enkelt. Alle fisk på nær én blankfisk på 1,2 kilo blev genudsat.Alt i alt en rigtig god start på fiskeåret 2016

Tak for en god dag, Jan.

Vi ses derude.


1 kommentar:

 1. Hej Ole!

  Ja, så blev Nytåret da behørigt skudt ind, med fuld skrue på OLR-Woblerne... og fiskene, for den sags skyld ;O)

  En ikke mindre end super hyggelig dag på Klintekysten med gang i forholdene og de blanke havørreder.

  Tak for en kanon dag ved vandet, Ole... Det gør vi sgu om igen, når den latterlige Østenvind er væk!

  Vi ses :O)


  Mvh Jan

  SvarSlet