søndag den 18. oktober 2015

En kystklassiker fylder rundt


Bornholmerpilen er nok velkendt hos de fleste kystfiskere, og ikke uden grund for mange har lært at værdsætte dens egenskaber, både hvad angår kastelængde og bevægelsesmønster. Til næste år fylder Bornholmerpilen Classic, som var den første model 10 år, og manden bag blinket, Ole Gregersen fra OG Paint i Karlslunde, har valgt at markere fødselsdagen med en ny støbeteknik, som han kalder OGP Scale, idet blinkets overflade har fået tilført et skælmønster, ikke som folie, men indstøbt i blinket. Denne teknik, kombineret med Ole´s maleteknik tilfører blinket en flot reflekseffekt. 

Ole Gregersen fortæller her historien om Bornholmerpilen anno 2006:

"Mine første ture til Bornholm startede i 1995, da jeg var tvangsindlagt til at besøge øen af familiære årsager fordi svigerfar var bornholmer. Og så skulle sommerhuset på den fede adresse, Krøllebøllevej 7 i Sandvig, jo benyttes.

De første par år foregik fiskeriet overalt på øen, både i søerne og på kysten, og med gode tips og råd fra de lokale fandt vi efterhånden vores hotspots på kysten.

Jeg begyndte at handle med Jesper Schytt, Sport Dres Bornholm i 2004, blandt andet med Brøndum blinket, som var en stor succes i de år. Jeg blev dog aldrig helt tilfreds med Brøndum blinkets kasteegenskaber.
I foråret 2006 gik jeg i gang med at designe et blink der skulle kaste længere end de andre, og samtidig skulle det kunne "stå fast" i vandet selv ved kraftig sidevind. I uge 42 i 2006 udkom Bornholmerpilen Classic hos Sport Dres Bornholm, og det var den udgave som den ser ud i dag. Senere kom Bornholmerpilen Brede til i 2008.

Der er gennem de snart 10 år blevet taget et utal af store havørreder på Bornholmerpilen, ikke bare på Bornholm, men også i resten af Danmark. Udlandet har også lært at sætte pris på blinket, og især i Sverige og i Tyskland benyttes blinket flittigt.
Den største kendte havørred, der faldt for Bornholmerpilens bedrag er sjovt nok - fra Bornholm - en fisk på hele 10,7 kilo, fanget af en tysker i 2014.

For at markere dette 10 års jubilæum har Bornholmerpilen fået skælmønster indstøbt i formen, med en refleks effekt kaldet SCALE - en teknik der ikke før er set på håndlavede blink. Vægten på denne model af Bornholmerpilen er omkring 26 gram, og kommer både som gennemløber og med tråd.
Der er søgt og opnået designbeskyttelse af blinkene i EU.

Skælmønsteret kommer også på et begrænset udvalg af de forskellige størrelser af Snurrebassen, str. 2, 3 og 4, samt Slim st.r 3 og 4.

Blinkene vil i første omgang kun kunne fås hos Fisk og Fri, og senere hos få udvalgte butikker i Danmark, Sverige og Tyskland omkring november/december 2015"

1 kommentar:

  1. Stort tillykke til Ole Gregersen med 10 års fødselsdagen for Bornholmerpilen :O) Dette stykke endegrej har intet mindre end været fantastisk, at stifte bekendtskab med i tidernes morgen. Bornholmerpilen - både Classic og Brede, har stået for en anseelig del af undertegnedes fangster gennem de sidste - ja, 10 år og er på alle parmetre, én - hvis ikke, det mest foretrukne stykke endegrej på mine kystture.
    Glæder mig til at Østenvinden lægger sig, så den nye Jubelæumsudgave kan blive badet blandt blanke sølvbomber :O)

    /Jan Svendsen

    SvarSlet