mandag den 9. juni 2014

Flot 5 kilos natfisk


Søren Erhard Hansen har sendt mig denne fangstrapport:

Efter et par lidt for varme dage med havearbejde, trængte jeg til at komme på klintekysten på årets første regulære nattur.
Der var forbavsende få fiskere ude, da jeg ankom ved 21-tiden, vejret var helt stille, og der var slet ikke noget liv at se i overfladen.
Ved 22-tiden begyndte et par fisk at springe indenfor kastehold, men intet skete. Et par fiskere længere væk fik et par hornfisk og småtorsk, men jeg mærkede stadig intet.
Ved 23-tiden fik jeg en halvanden kilos fisk på, der efter en lufttur røg af, og der begyndte nu at vise sig tobiser hist og her i overfladen. Jeg kastede på et tidspunkt min wobler nærmest på skrå af kysten efter et par flygtende tobiser og fik hug ca 20 meter fra land. I starten virkede fisken som en 2 kilos fisk - den trak stile og roligt sidelæns ned mod mig, men efterhånden som den kom mere og mere på tværs kunne, jeg godt mærke vægten.Da den på intet tidspunkt var oppe at springe, tænkte jeg, at den måske alligevel havde lidt størrelse, og efter et par seje udløb på lavt vand, hvor jeg havde problemer med at få den tættere på, fik jeg den i nettet. Her afslørede en fik og tyk 5-kilos hunfisk sig - 75 cm og en af de flotteste, jeg har fanget de sidste par år.
Herefter fiskede jeg videre i håb om at fange en tilsvarende hanfisk - det har jeg og min kammerat oplevet før i juni måned - men der skete absolut ikke mere og ved halv to-tiden pakkede jeg sammen. Jeg er ikke helt fortrolig med kameraet i min mobil, så billederne blev lidt la-la…..

Hilsen fra 

Søren Erhard Hansen

- - -

Tak for beretningen, Søren, og tillykke med den flotte og velproportionerede blankfisk.

Det er også mit indtryk, at der ikke er ret mange, som dyrker natfiskeriet i øjeblikket, det gør jeg heller ikke selv, men din beretning understreger, at det godt kan betale sig at ofre nogle timers nattesøvn på projektet.

3 kommentarer:

 1. Hej Søren

  Stort tillykke med den flotte nat-fisk :O)

  Mvh Jan Svendsen

  SvarSlet
 2. Hej Søren
  Også et tillykke herfra.

  Angående natfiskeri så var jeg selv på tur den 7. juni og her var der fiskere i hobetal. De 2 første pladser jeg kørte til omkring kl. 21 var pakket med fiskere, hvilket ikke er noget for mig, men den 3. plads havde jeg for mig selv :-). Desværre uden fisk, men det var nu en fantastisk aften og nat alligevel. Solnedgangen var det hele værd.

  Mvh Thomas H. Olsen

  SvarSlet
 3. Rigtig stor og flot havørred,tillykke med fisken

  SvarSlet