onsdag den 6. juni 2012

Tobiswobler på en ny måde


Jeg har fået en henvendelse fra Niels Garde, som har ladet sig inspirere af afsnittet om fabrikation af gennemløbswoblere på Stevnsfisker.dk, og derfor har eksperimenteret lidt med sin egen udgave af et bud på en wobler, der imiterer tobis.

Niels fortæller:

Efter at jeg har kæmpet et stykke tid med at få belastningen til at sidde rigtigt i formen, droppede jeg plastrøret og brugte messingrøret til at fiksere belastningen så den sad rigtigt i formen. De første 5 woblere med kun plastrøret kæntrede voldsomt til styrbords side, og det duer jo som bekendt ikke ved normalt fiskeri, med mindre man tror på teorien om en syg fisk der svømmer på siden.
Det interessante var om jeg kunne fremstille en "NGP"- "swing" wobler, da jeg godt kan lide S formede gennemløbere og woblere i lighed med
Kanonen, Gobi og Witch.

Fremgangsmåden er den samme som du selv beskriver på sitet, med den væsentlige forskel at jeg minimerer hærderen i krystalplasten, så wobleren er bøjelig når den er lige netop hærdet. Jeg bruger messingrør til at balancere belastningen og bruger en normal form (13 cm tobiswobler) lavet af tandlæge- silicone.
Derefter er det blot at vælge hvor meget S form man ønsker ved at bøje messigrøret, som er medgørligt og ikke "klapper sammen" når man arbejder med det. Det er en god ide at have 1 cm eller mere rør end woblerens længde til rådighed i begge ender af wobleren.


Det var jo dét der var hele formålet med afsnittet - nemlig at folk med modet og lysten til selv at gå i gang med at lave deres egne woblere, skulle finde den fornødne inspiration til at komme godt fra start, og selv gøre sig deres erfaringer.
Det ser ud til at være lykkedes, i hvert fald for Niels, der nu har fremstillet en wobler der har lige netop de egenskaber, som han lægger vægt på ved en wobler.

Ideen er hermed givet videre.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar