mandag den 25. februar 2013

Nedgangstider


Overskriften på denne post refererer ikke til den igangværende og verdensomspændende finanskrise, og ej heller til den generelle afmatning i vores samfund, men derimod til den tid vi er på vej ind i - forår!

Når termometeret begynder at vise røde tal i stedet for blå, så får både fisk og fiskere forårsfornemmelser, og med den kolde vinter vi trods alt har haft den seneste 1½ måned, så har en hel del fisk stået og trykket sig i åernes ferske vand. Ikke bare de såkaldte grønlændere og velnærede overspringere, men også udlegede fisk, der oprindeligt skulle ud i det salte vand og genvinde kødet på sidebenene, men blev forhindret af det kolde vand.

Nu begynder de snart at trække ud, og derfor vil vi med usvigelig sikkerhed i de kommende uger og måneder støde på disse udlegede fisk, kaldet nedgængere, sportsblanke, faldere m.v. - kært barn har jo mange navne.

Det var sådan en fisk Peter Hojstrup fik på krogen i sidste uge, da han fiskede i Køge Bugt. Fisken huggede på en af Otto Poulsens gamle woblere, og den blev naturligvis afkroget og genudsat uden at forlade sit rette element.

Lad mig benytte denne fangst som opfordring til, at man ligesom Peter genudsætter disse hårdt trængte og ofte meget grimme fisk, ikke fordi der rent lovgivningsmæssigt er noget i vejen med at hjemtage dem, men fordi man som lystfisker bør stoppe op og spørge sig selv om, hvorvidt både fisk og én selv ikke har fortjent det bedre. En udleget fisk er ikke en værdig modstander, den fighter ikke, den er tynd og ofte uappetitlig at se på, og den hugger på alt - fordi den ikke spist i flere måneder.

Er man i tvivl om, hvordan en nedgænger ser ud, så er der hjælp at hente HER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar