fredag den 2. marts 2012

Genial opfindelse


Alle kystfiskere kender det - man har glædet sig til fisketuren, vinden og vejret er perfekt, eller også har fiskefeberen raset så længe, at man bare er nødt til at tage afsted. Blot for at konstatere, at vandet er fyldt med drivende ålegræs - noget der kan ødelægge selv den bedste fisketur på rekordtid.

Sådan har jeg det i hvert fald, og jeg kender en hel del andre, som også pakker sammen når der er ålegræs på krogen i hvert eller hvert andet kast.

Men fortvivl ikke, for en lokal lystfisker på Stevns har været i tænkeboks, og har opfundet en simpel anordning med det yderst passende navn "Weedbuster". Jeg er normalt udstyret med en god portion skepsis og mistro i forhold til nye "smarte" tiltag, og denne opfindelse var heller ingen undtagelse.

Lad mig kort forklare hvad det går ud på - opfindelsen består af et stykke rør i transparent blødt og tyndt gummi, som i den ene ende er forsynet med et stykke kobbertråd. Det tynde gummirør trækkes over krogspids og modhage, mens kobbertråden bukkes omkring krogøjet, og derved lukkes kroggabet og eliminerer på den måde krogens evne som "skidtsamler".
Skeptikere vil straks stille spørgsmålet "hvad så når fisken hugger?" Ja, så er gummiet så tyndt, at krogspidsen gennembryder det og kroger fisken, ganske som hvis gummiet ikke var monteret.

Et af mine forbehold var, om anordningen ville hæmme agnens gang i vandet, men det har jeg nu ved selvsyn konstateret ikke er tilfældet efter et par timers fiskeri. Jeg brugte "Weedbuster" på en af mine OLR Tobis, som jeg jo i hvert fald kender bevægelsesmønsteret på, og jeg kunne ikke mærke nogen forskel.
Der var ikke store mængder ålegræs i vandet under min test, men der var en del drivende skidt, og det mærkede jeg intet til efter monteringen af "Weedbuster". Desværre var der ingen fisk under land, forholdene var nu heller ikke optimale, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at fisken nok skal blive kroget selvom man har "Weedbuster" monteret.

Jeg må sige, at min skepsis er gjort til skamme, og det er bestemt en opfindelse jeg finder særdeles nyttig, især fordi man nu ikke behøver at få ødelagt en fisketur på grund af drivende skidt i vandet.

Ophavsmanden til "Weedbuster" er lystfiskeren, Erik Leth, som bor og fisker på Stevns, og skulle interessen for denne nye "dims" være vakt, så kan du læse mere om den og købe den HER

3 kommentarer:

 1. Fedt, det har jeg savnet (tak Erik) - har allerede bestilt en lille håndfuld.
  Mvh
  Jesper

  SvarSlet
 2. Hmm,, da jeg så det,,måtte jeg bare købe nogen pakker. Det er jo surt, at køre til Stevns og vandet er fyldt med møg. Har efterhånden prøvet det et par gange eller flere:).
  Spændt på at se om de kan give flere timer ved kysten, hvilket alene ville være alle pengene værd.

  Mvh
  Neps99
  Morten

  SvarSlet
 3. Hej Ole

  Ja, så fik jeg fornøjelsen af at prøve Weedbuster under gårsdagens fiskeri, og det var virkelig en positiv oplevelse.

  Der var, som du jo ved, godt med drivende ålegræs under land og på et tidspunkt blev dette ganske ødelæggende for fiskeriet. En Weedbuster blev monteret på Siwashkrogen - og vupti - problemet var løst til UG.

  Der skal ingen tvivl være om at der fremover kommer til, at være en ladning Weedbuster i udrustningen hos undertegnede.

  En helt igennem SUPER opfindelse, der på trods af sit umiddelbare lidt primitive indtryk virkelig er effektiv og vigtigst af alt, kan redde en fisketur der ellers ville have været ødelagt af drivende møg i vandet.

  Et stort tak til Erik Leth for en effektiv opfindelse ;O)


  Mvh Svendsen

  SvarSlet