søndag den 4. marts 2012

Forårsfiskeriet er i gangSelv om foråret kun lige er i sin spæde start, så har der i perioder været godt gang i fiskeriet på de forskellige kyststrækninger. Milivoj Saric nåede lige en tur på kysten i går, inden østenvinden lukkede for alt fiskeri, og det kastede en fin overspringer på 3,2 kilo af sig. Fisken faldt for en umalet hjemmelavet gennemløber, kaldet "Tornado", som Milivoj selv har fremstillet.

Flemming Tønnesen var også ude forleden dag, sammen med sin bror og fader, og de havde forinden endnu tilgode at fange en havørred over målet. Da fiskedagen var omme havde Flemming fanget en fin grønlænder på 43 cm, mens Flemmings bror kunne gå hjem med en flot blankfisk på 57 cm. Begge fisk huggede på en rød/sort Toby kun 15 m fra land.

De 2 ovennævnte fangstrapporter udgør kun en lille del af de fangster, som jeg har kendskab til i løbet af de seneste par uger, og mon ikke det er på tide at gøre op med al den snak om manglende fisk ved kysterne.
Selvfølgelig skal der arbejdes for fiskene, sådan har det altid været, og sådan skal det også være i fremtiden, men når man som Milivoj kan fange 2 meget flotte blankfisk på henholdsvis 4,7 og 3,2 kilo i løbet af en uges tid, så kan man vist dårligt påstå, at der mangler fisk ved vore kyster.

Til de, der forsat påstår, at der er færre fisk langs vore kyster end tidligere, så kan jeg anbefale denne artikel fra det seneste nummer af Sportsfiskeren - "I halen på havørreden", hvoraf det blandt andet fremgår, at der aldrig har været flere fisk at fange end tilfældet er nu. Forskellen fra tidligere er, at de mundingsudsatte fisk siden 2006 har været baseret på gener fra vildfisk, og en af forklaringerne på forskellene er, at vildfisk har et andet vandringsmønster end de smolt fra dambrugsfisk, som tidligere udgjorde udsætningerne.
Det gælder kort sagt om at "tænke ud af boksen" når man skal på kysten, for det er helt andre pladser man skal opsøge end tidligere. Det har jeg selv erfaret gennem de sidste par år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar