Køge Bugt februar 2012
Vinteren er vendt tilbage for fuld styrke, og temperaturkurven er blå så langt øjet rækker ud i fremtiden, mens den bidende kolde østenvind banker ind over kysten med en styrke så vi tydeligt kan høre bølgernes brusen, selvom vi bor 100 m fra kysten med flere rækker huse imellem.
Hvis man klikker sig ind på DMI´s hjemmeside, så er der ingen trøst at hente, nok snarere tværtimod, for langtidsprognosen, om end den slags er behæftet med en vis usikkerhed, taler om risikoen for en forestående isvinter - den første i 17 år.
De sidste 2 vintre har jo været tæt på, og så alligevel ikke, men alle er vist enige om, at det har haft indvirkning på fiskeriet, og selv om jeg ikke er pessimist af natur, så er der ikke grund til optimisme som tingene ser ud nu.
Jeg ved jo, at en del efterhånden følger med på denne blog, og jeg vil derfor forsøge at holde jer opdateret om issituationen i området i løbet af de næste måneder.
I bunden af Køge Bugt, nærmere kyststrækket i Strandskoven, er der allerede fast isdække op til 100 m ud mellem Tryggevælde Å og Køge Å.
Tryggevælde Å er helt dækket af is fra udmundingen og opstrøms Prambroen.
Fra Tryggevælde Å og syd/østover er der stadig isfrit, dog kan der forekomme grødis i en bræmme på 5-10 meter ud fra kysten, men den hårde østenvind umuliggør fiskeri helt.
Billedet herunder er taget i dag, umiddelbart ud for Solgårdsparken i Strøby Egede.
Køge Bugt januar 2013
Den officielle vandtemperatur er 0-2 grader og for nedadgående, så der er ikke så meget andet at gøre end at indstille sig på, at beskæftige sig med noget andet. For mit vedkommende er det ikke noget problem, for jeg får istedet gjort nogle af de ting, som jeg ellers ikke ville få gjort.
Jeg har blandt andet fået tid til at gennemgå grejet, og få det "tunet" til den nye sæson, herunder rensning og smøring af hjulet, gennemgang af æsken med kroge, beklædningen o.s.v.
Det er med til at holde fiskefeberen i live.
Har man en lille Gør-Det-Selv mand i maven, så er der inspiration at hente på Stevnsfisker.dk, og de tidspunkter på året, hvor man alligevel ikke kan komme på kysten er jo perfekte til grejfremstilling og lignende.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar