lørdag den 18. februar 2017

Mandeinfluenza, stor blankfisk og en overraskelse

Efter i 14 dage at være plaget af den så velkendte og livstruende mandeinfluenza, ikke at forveksle med den almindelige influenza, der typisk rammer kvinder, og toppet af med en solid forkølelse, så lykkedes det endelig at have det nogenlunde tåleligt.
Jan lokkede med en tur på kysten, og selv om jeg stadig ikke var helt på mærkerne, så skulle der ikke så meget overtalelse til.

Kommet ned på kysten kunne vi konstatere, at den almindelige vandstand, som FCOO havde stillet os i udsigt, nok nærmere var 40-50 cm under daglig vande. 
Det tog ikke mange kast, før Jan havde kontakt med en fisk på det lave vand, men fisken tog ikke wobleren og fulgte bare efter - flere gange.
Efter et mindre pladsskifte havde jeg pludselig en fisk efter min wobler, men også den drejede af i sidste øjeblik. Endnu et kast blev lagt ud, og denne gang viste der sig en stor hvirvel bag wobleren da den var ca. 10 m fra stangspidsen.  

Jeg kunne ikke se fisken i det mørke vand, men nu måtte det briste eller bære, så jeg lavede et hurtigt spinstop og strammede op - BANG - fisken huggede hårdt og tungt, og jeg kunne nu skimte en stor brunlig side - NEDGÆNGER - men nej, for kort efter viste fisken sit haleparti i overfladen - en stor GEDDE! Nej nu har jeg aldrig, jo jeg ved godt, at der er fra tid til anden er brakvandsgedder omkring Stevns, men jeg er aldrig stødt på en selv. 
Den kunne godt levere et par gode udløb, men jeg fik den kanet ind på stranden, hvor Jan var mig behjælpelig med at holde madammens gab åbent, så jeg kunne fjerne krogen, som sad bagest i tungen - den havde med stor entusiasme inhaleret min OLR Slim 2017, som nu er godkendt til fangst af gedder. Mit 0,41 fluocarbon forfang holdt til de store bisser, og det samme gjorde lakeringen på wobleren - desværre holdt min tommelfinger ikke lige så godt da et par tænder kom for tæt på under afkrogningen. Jeg er ikke så stiv i gedder, men vægten lå vel omkring 4 kilo, og den smuttede hurtigt afsted efter krogen var fjernet.

Mens vi havde bakset med Madam Grum var en fluefisker 50 m fra os blev spændt godt for en god fisk, og hans stang flexede ret meget. Jeg tænkte at jeg gerne ville følge denne fight på nært hold, så jeg nærmede mig ham forsigtigt inde på stranden. Han vurderede selv fisken til at være over 5 kilo, og selv om den blev holdt til ilden, så turde han ikke presse fisken for meget.
Fisken gik dybt og tungt, og gjorde i det hele taget ikke meget væsen af sig, men det lå ligesom i luften, at det kolde vand til trods, så kunne den hurtigt eksplodere i et voldsomt udløb, med fare for at det tynde forfang knækkede.

Et par gange under fighten viste fisken sig i overfladen, og der var ingen tvivl om, at den ikke bare var lynende blank - den var også stor - rigtig STOR. 
Edvin, som fangeren hedder, fightede fisken med stor ro, vel vidende at denne fisk nemt kunne mistes ved det mindste fejltrin.
Efter en rum tid var fisken endelig moden til at blive kanet op på stranden, og Edvin kunne med fast greb om haleroden løfte fisken i sikkerhed på stranden og derefter bryde ud i jubel. En fantastisk flot og grov sildeæder, lynende blank med løse skæl lå nu foran os efter en nervepirrende fight.

Fakta om fisken:
7,4 kilo
84 cm
Fulton: 1,25
Fanget på klasse 7 fluestang, Kobberbassen bundet på str. 6 krog, forfangsspids 0,22

Stort tillykke til Edvin Olsen, Stevns, med den flotte fisk og hans nye PR på fluestang, som tidligere var 4,7 kilo, men nu blev der byttet om på tallene!

Jeg filmede en del af fighten, og når jeg får tid så klipper jeg lidt sammen, så folk kan nyde fangsten af sådan en fisk.

2 kommentarer:

 1. Hahahaah! OLR, nu som gedde-wobler! ;O)

  Jamen tillykke med fangsten... den var du jo svært glad for! ;O) Ej, det var da en sjov oplevelse. Og det var da trods alt, en virkelig flot fisk.

  Tak for en super begivenhedsrig tur idag. Det var alligevel lidt af et par oplevelser, vi der fik noteret os. Men hov! Hvad skete der lige med min flotte 42 cm. havørred... Druknede den fuldstændig i Gedde-woblere, Kobberbasser og 7 Kilos overspringere? ;O)

  Uagtet hvad, så skal der herfra lyde et KÆMPE STORT TILLYKKE til Edvin, med hans vanvittig flotte PR. En fantastisk flot overspringer - intet mindre.

  Ligeledes bør det nævnes, at den nye OLR-Slim Wobler bare sidder lige i skabet. En kanon Wobler, der med sine egenskaber og finish nok skal blive et stort hit blandt havørredfiskere. Den har ihvertfald allerede vundet en fast plads i både min grejæske og for enden af min line.

  Alt i alt en hyggelig tur på kysten idag!


  /Jan Svendsen

  SvarSlet
 2. Hej Ole.
  Det var en fantastisk dag.
  Jeg ankom til pladsen lige da Edvin skulle til at lande sin monsterfisk.
  Jeg må indrømme at det for mig var en helt fantastisk oplevelse selvom at det "kun" var som tilskuer.
  Jeg kan til evig tid brøste mig af at det var min vægt den blev vejet med :-)
  For mit vedkommende blev det til en enkelt flot nedgænger på 45 cm der med det samme fik sin frihed.
  Turen blev dog afbrudt af at der tilsyneladende havde været indbrud i min bil umiddelbart efter at i var kørt hjem.
  Bortset fra det, en dejlig tur.

  Mvh
  Christian Andersen
  Boesdal

  SvarSlet