onsdag den 26. februar 2014

Flot overspringer fra klinten


Der tikkede lige en lille fangstrapport ind fra Thomas Rud Friis, som har været en tur på klintekysten i dag. Han mente det måtte være det optimale valg efter østenvinden i går, og vandet så da også godt ud.

Der gik heller ikke mere end 10 minutter før gennemløberen blev taget knaldhårdt, og efter en kort lille fight kunne Thomas glæde sig over en flot morgenfisk på 3,7 kilo fordelt på 70 cm!

Sådan, Thomas! Tillykke med den flotte fisk!

Knæk og bræk derude!

søndag den 23. februar 2014

En stime trak forbi


I dag var en af de sjældne dag for mig, idet jeg havde hele dagen til at fiske i, og det skulle naturligvis nydes, nu hvor vejret viste sig fra sin gode side.

Det har været helt forårsagtigt, med 8 grader og højt solskin - det sidste kunne jeg dog godt have undværet i forbindelse med fiskeriet, for det skarpe lys behager ikke havørreden, og det påvirker selvsagt fiskeriet.
Den forholdsvis hårde vind fra syd afgjorde pladsvalget denne dag, idet jeg altid tilstræber at fiske på de kyststræk, hvor vinden giver røre og gerne også uklarhed i vandet. Valget faldt således på klintekysten, og der var også som forventet godt gang i vandet.

Det skulle imidlertid vise sig at blive lidt af en ørkenvandring, og der blev godt nok afsøgt nogle kilometer klintekyst uden så meget som én eneste kontakt. Faktisk havde jeg besluttet mig på at forlade scenen, og køre hjem, men så tog jeg en rask beslutning og opsøgte et stræk, hvor jeg ofte har truffet fisk når alt andet har slået fejl.

Jeg gav pladsen en halv times tid, og da der fortsat intet skete, begyndte jeg at fiske mig tilbage mod udgangspunktet. Pludselig blev min wobler taget hårdt og brutalt 10 meter ude, og kort efter kunne jeg afkroge og genudsætte en blank grønlænder - så var der altså fisk!

Den følgende lille times tid udviklede sig til et sandt eldorado af action - der var fisk overalt - ikke store fisk, men grønlændere i størrelsen 40-45 cm, som holdt sig inden for et meget afgrænset område, og da fiskene forsvandt, ligeså pludseligt som de var dukket op, havde jeg afkroget 8 fisk, hvoraf de 7 blev genudsat. Herudover havde jeg et utal af hug og fisk, der ikke blev hængende efter at have hugget. En enkelt fisk på 43 cm kom med hjem - en 2-personers - som jeg gerne kalder den størrelse.
Alle fisk blev taget på en OLR Kutling i væksthusfarven.

Der skulle virkelig arbejdes for sagen i dag, men det lykkedes til sidst, og det er jo rart når anstrengelserne bærer frugt.

Tidligere på dagen mødte jeg en anden lystfisker - Per - som havde ladet sig inspirere af min vejledning i woblerfremstilling, og således havde fremstillet en giftig gennemløbswobler, som han allerede havde fanget flere fisk på.

Foråret er lige om hjørnet!

mandag den 17. februar 2014

Blankfisk på Snurrebassen


Per Rye har endnu engang været på sit vinterspot på Stevns, og det udviklede sig til en forrygende tur. Der var yderligere 2 fiskere på pladsen, og sammen fulgtes de langs kysten i håbet om at ramme fiskene.

Per havde fisket med kystwobler et stykke tid, men skiftede så til en Snurrebasse, og 3 kast senere huggede en fisk knaldhårdt, hvorefter Per kunne lande en tyk blankfisk på 48 cm og 1,6 kilo.
Han havde efterfølgende kontakt til flere fisk, men det blev dog ved den ene.

Det er Pers opfattelse, at der er flere fine fisk inden for kastehold, og der er under alle omstændigheder rigeligt med fisk derude, så det tegner godt for den kommende sæson.



lørdag den 15. februar 2014

Blankfisk med løse skæl


Carl Rye har sendt mig en lille fangstrapport fra en tur sammen med svigersønnen til Stevns i går, hvor vejret viste sig fra sin gode side. Ved ankomsten til fiskepladsen sås forholdene at være ideelle, med lidt røre i vandet, og efter 1 times fiskeri faldt hugget hårdt og kontant, så efter en god fight, hvor grejet blev rusket godt igennem, kunne Carl lande en lynende blank vinterfisk på 2,25 kilo og 55 cm med løse skæl.

En super dag med fisk og fint vejr, slutter Carl.


mandag den 10. februar 2014

Byttedyr i det kolde vand


Per Rye var en tur på kysten i dag, og anstrengelserne blev belønnet med en tyk grønlænder på 1,3 kilo, som huggede knaldhårdt.

Per havde desværre ikke et egnet kamera ved hånden, og derfor blev fisken ikke fotograferet, men da han rensede fisken kunne han konstatere, at der stadig byttedyr forholdsvis tæt på land, for fisken havde taget godt for sig af retterne - i form af hundestejler og tanglopper.

På trods af følelsesløse fødder blev det til 5 timers gode fiskeoplevelser i et fantastisk vejr, og med fornemmelsen af, at foråret er på vej!

tirsdag den 4. februar 2014

OLR 2014 Limited Edition


Så har maleren netop meddelt, at han så småt er ved at være klar til at sende årets produktion af OLR woblere ud i udvalgte butikker.

Der er tale om de velkendte modeller, OLR Tobis 20-21 gram, OLR Kutling 16-17 gram, OLR Tobis Slim 13-14 gram, samt som noget nyt, OLR Kutling UL 7 gram, sidstnævnte i meget begrænset antal og KUN hos Sport Dres København.

Woblerne fås i de viste farver, hundestejle, sort/hvid (væksthusfarven p.g.a. pigment), oliven (tobisfarven), samt smaragd.



Jeg vil, i lighed med tidligere år, gøre opmærksom på følgende:


  • der er tale om et 100 % håndlavet produkt, som i fremstillingsprocessen er håndteret mere end 50 gange pr. stk.
  • der kan i nogle af eksemplarerne forekomme mindre uregelmæssigheder i overfladen, typisk små lufthuller. Dette har ingen indflydelse på woblerens egenskaber.
  • woblerne er fremstillet i et holdbart materiale, men de kan ikke holde til hvad som helst, f.eks. holder de ikke til, at man putter 4 tynde woblere i baglommen, og derefter sætter sig ind i bilen. De kan heller ikke holde til at blive slået ned i stenene på stranden - og det kan din stang iøvrigt heller ikke!
  • sidst, men ikke mindst, så er der i de sidste måneder opstået en vis forvirring hos nogle over, hvad der er OLR produkter og hvad der ikke er. OGP og jeg har i den forbindelse desværre konstateret, at der er dukket enkelte mere eller mindre veludførte kopier op. Da hverken OGP eller jeg ønsker at blive associeret med kopiprodukter, hvis kvalitet eller mangel på samme vi ikke kan stå inde for, præciseres det hermed, at OLR woblere er forsynet med OLR-initialerne. Hvis disse initialer ikke er tilstede, så er det ikke en OLR wobler. Er man i tvivl, så kan man rette henvendelse til en af os.
  • Hverken OGP eller jeg fremstiller og sælger woblere udført i træ og med indlagt messingrør.
OLR woblerne vil blive udbudt til salg i følgende butikker fra torsdag den 13. februar 2014:

  • DS Angelsport-center i Flensburg, Tyskland
  • Jagt og Fiskerimagasinet, København
  • Aktiv Fritid, Køge
  • Sport Dres, Bornholm
  • Sport Dres, København

Vejl. udsalgspris vil være 100 kr. - dog ikke for Kutling UL, som i kraft af sin størrelse vil være lidt billigere.
Priser kan oplyses hos de respektive butikker.

Der er i lighed med tidligere alene tale om et begrænset antal, og der kommer ikke flere i år.