torsdag den 30. januar 2014

Mens vi venter

OLR Kutling UL 

...på, at den stride østvind, der i snart en måned har banket ubønhørligt mod kysten her på Stevns, skal lægge sig så man kan komme ud at fiske, så kan man sagtens dyrke sin hobby alligevel.

Man kan f.eks. som jeg sysle lidt med fremstilling af forskelligt grej, eller man kan læse lidt i en god bog og blive inspireret til den næste kysttur. Binde nogle småkrogs tackler, så de er klar til den dag det igen går løs derude eller noget helt tredje, ja der er muligheder nok.

Der er også positive elementer i den vejrsituation vi har haft på det seneste, for den til tider meget kraftige pålandsvind har virkelig flyttet rundt på bundforholdene.
Det betyder, at når vi igen indfinder os på de fiskepladser, som vi er vant til at fiske på og som vi kender så godt, så vil vi til vores store overraskelse erfare, at det revlegennembrud, som tidligere udgjorde et hotspot, det findes ikke mere. Den sandrevle vi tidligere kunne stå på er rykket længere ud, eller længere ind. Badekarret er måske blevet dybere, og nye store sten er dukket op, hvor der ellers ikke var sten før.

Det er sjældent vi har haft sådanne vejrforhold over en så lang periode, og der er for mig ingen tvivl om, at 2014 bliver året, hvor vi alle skal til at genopdage vores ellers så velkendte spots. Det er der på sin vis også en vis charme i.

Hvis man skal tage DMI´s 3 måneders prognose for nogenlunde pålydende, så skal vi helt hen i uge 7 før vinden går i vest og mildningen for alvor slår igennem.

Så selv om vi har været plaget af hård østlig vind og bidende kulde, så tyder alt på, at vi alligevel får et "normalt" forår.


torsdag den 9. januar 2014

OLR 2014 update


Flere har skrevet mails til mig på det seneste, og alle går på spørgsmålet om, hvorvidt der også i år kommer OLR woblere i handelen.

Svaret er, at det gør der, og i lighed med tidligere år er der tale om et begrænset antal enheder. Selve tidspunktet for, hvornår de kan findes i udvalgte grejbutikker vil blive annonceret her på bloggen ca. 14 dage i forvejen, og lige nu afhænger tidspunktet af farveprofessoren med malersprøjten, OGP, som jo skal lægge den sidste finish på produktet.

Hvis tidsplanen holder, så bliver det i løbet af februar, og så har jeg ikke lovet noget jeg ikke kan holde, men følg med på denne blog og hold dig opdateret.

Det ser ud til vi får lidt vinter i den kommende uge, og det kan muligvis sætte lidt mere gang i overspringerne, forudsat at kulden kun bliver kortvarig.

Vi ses derude!